De duurzame trend in 2021: waar zien we het terug en wat houdt het in?

In 2020 hebben we met zijn allen een lastige periode achter de rug. Wat hierin opvalt is dat we ons bewuster zijn geworden van de gevolgen van wat we op deze planeet doen en we zijn ons bewuster geworden van onze gezondheid. We willen met zijn allen gezonder leven en hier en daar een bijdrage leveren aan een beter milieu. Dit is iets wat eigenlijk heel normaal hoort te zijn voor iedereen en niet zo zeer een trend die weer voorbij gaat. Laten we kijken waar we het terugzien en wat het precies inhoudt.

Duurzaamheid in de bouwindustrie

Duurzame betonblockmallen gebruiken tijdens het bouwen van een nieuw huis of een gebouw. De bouwindustrie heeft de afgelopen periode veel gehoord over duurzaam werken. Zo zijn er allerlei vergunningen nodig om iets te kunnen bouwen en staat het belang van het milieu centraal. Dit maakt het voor veel projecten lastig om te beginnen. Wel geeft het ons tijd om na te denken hoe ongezond we dit voorheen hebben laten verlopen.

Duurzame materialen zoals een betonblock of gerecycled metaal gebruiken draagt enorm bij aan de gezondheid van mensen in de randstad, waarbij de CO2 uitstoot een stuk hoger ligt, en het is goed voor de planeet. Het kost meer maar op lange termijn kan er een hoop bespaard worden.

Duurzaamheid in leefstijl

Ook in leefstijl zien we veranderingen. Er komen steeds meer vleesvervangers op de markt, men probeert gezonder te eten en meer te bewegen. Vooral in de grote steden zien we deze veranderingen steeds meer voorbij komen. Dit is dan ook direct terug te zien in de doelen die men heeft op het gebied van werk, vriendschappen en relaties. Wat kost je energie en waar krijg je energie van?