Lease auto: waar moet je op letten?

Ben je binnekort van plan om een auto te gaan leasen? Dan is het wellicht verstandig om je even in te lezen in de dingen waarop je moet letten. Zo zijn er tegenwoordig ontzettend veel aanbiedingen en acties. Maar, is dat wel zo veel goedkoper als dat ze laten voorkomen? In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste factoren zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Auto, looptijd en aantal kilometers

Een van de belangrijkste dingen waarop je natuurlijk moet letten bij een leaseaanbieding is de auto die bij de aanbieding hoort. Om welk model gaat het? Zitten daar ook alle opties bij, of val je dan na het toevoegen van een airco weer buiten de boot? Tevens is het ook van belang om te kijken naar de looptijd van het contract. Vaak is het zo dat, hoe langer de looptijd des te goedkoper het maandtarief. Dit, in combinatie met het aantal kilometers per jaar kan echt een verschil maken. Standaard is dat 10.000 km, maar soms kan er bij een actie ook wel eens gebruik gemaakt worden van 5.000 km per jaar. Veel gezinnen redden dat al niet meer.

Verzekeringen, belastingen en prijsopbouw

Naar de looptijd en het aantal kilometers is het ook van belang om te vragen welke kosten er zijn meegenomen in de maandbedragen. Zo zien we met regelmaat dat reparatie en herstel, belastingen en verzekeringen er tijdens een acite ‘ineens’ niet meer inzitten. Bij een financial lease auto is dat sowieso al niet het geval, maar bij andere lease vormen is het zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Houdt tot slot rekening met de verrekening van meer- of minder kilometers aan het eind van het contract. Hoe worden deze verrekend als je bijvoorbeeld boven de 10.000 kilometer uitkomt?