Tips voor een goede website

Een website is tegenwoordig essentieel voor organisaties. Het is bijna raar als je er geen hebt en bovendien ook erg zonde, aangezien je heel veel kansen misloopt. Je website dient als het ware als een visitekaartje en zorgt ervoor dat de doelgroep je makkelijk kan vinden. Wel zo handig dus als je website optimaal is ingericht en dat deze goed vindbaar is. Maar hoe krijg je nu precies een goede website? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel, lees dus snel verder!

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van een website is ontzettend belangrijk. Bezoekers hebben maar een paar seconden hun aandacht bij de website en als zij niet meteen vinden waar ze naar op zoek zijn, dan zullen ze snel doorklikken naar de volgende website van de concurrent. Dit wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat bezoekers meteen vinden waar ze naar op zoek zijn. Maak bijvoorbeeld een overzichtje van je producten of diensten op de homepagina, waar op ze kunnen klikken en dan doorgelinkt worden naar de betreffende pagina. Verder moet de website een professioneel design hebben en moet het meteen duidelijk zijn wie je bent en waarom jij de bezoeker van dienst kan zijn.

Zoekmachineoptimalisatie

Hiernaast vraag je je vast af: hoe kom ik hoger in Google? Als je eenmaal een website hebt, wil dit niet zeggen dat je meteen ook bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Hiervoor zul je moeten investeren in SEO, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Dit kun je doen door elke week of om de zoveel weken een relevante blog te plaatsen op je website. Verwerk in deze blog relevante zoekwoorden die belangrijk zijn voor jouw organisatie en waar de consument op zoekt. Zo ziet Google jouw website als relevant en kom je hoger in Google. Verder moet je gebruik maken van de juiste koppen en headlines. Hiervoor raden we je aan om een SEO specialist in te schakelen.