Tips voor het aanschaffen van tuinverwarming

Veel mensen denken er niet vaak aan, maar ook in de tuin is het heel goed mogelijk om verwarming te hebben! Dit is ideaal voor avonden waarbij het toch net iets sneller fris wordt dan je in de eerste instantie had gehoopt. Maar er zijn zo ongelofelijk veel soorten terras- en tuinverwarming, dat het best moeilijk kan zijn om een keuze te maken in een model dat volledig bij jouw wensen en behoeften past. Daarom geven wij je graag een aantal tips voor het aanschaffen van tuinverwarming!

Situaties

Bij de aanschaf van tuinverwarming is het belangrijk dat je je goed bedenkt voor welke situaties je de verwarming gaat gebruiken. Hoe groot is bijvoorbeeld je tuin? En wanneer ben je van plan om gebruik te maken van de haard? Bij het kiezen van terrashaarden is het goed om met deze factoren rekening te houden. Als je een kleine ruimte hebt die verwarm moet worden is een kleine haard of tafelverwarmer meestal al voldoende. Bij het verwarmen van een grotere ruimte zul je toch op zoek moeten gaan naar grotere heaters en kachels.

Soort verwarming

Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen als het gaat om tuinverwarming. We kennen allemaal wel de beruchte vuurkorf, waar we tot ’s avonds laat onze marshmallows in kunnen roosteren en er omheen kunnen zitten met een kleedje en een kopje thee. Maar er zijn ook andere varianten die jou lekker warm kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan houtgestookte tuinhaarden of een vuurschaal. Ook zijn er diverse terrasheaters, waarbij je niet te maken hebt met vlammen in een open haard.

Veiligheid

Hoewel veel mensen een haard kiezen op het uiterlijk en de functies, is het ook onwijs belangrijk dat je goed kijkt naar de veiligheid. Zo moet de verwarmer zwaar genoeg zijn, zodat deze niet omvalt met windvlagen en moet deze bestand zijn tegen brandgevaar. Pas ook op omliggende accessoires in je tuin. Zorg ervoor dat er geen plantjes of meubels vlakbij de haard staan, die eventueel in brand kunnen vliegen.