Voor- en nadelen overstappen van zorgverzekering

Veel mensen twijfelen jaarlijks of ze wel of niet van zorgverzekering willen wisselen. Je bent dus zeker niet de enige. Alles heeft natuurlijk voor- en nadelen, maar wat zijn de voor- en nadelen van het overstappen naar een andere zorgverzekering?

De voordelen

Gelukkig zijn er meer voor- dan nadelen. Aan het einde van het jaar proberen zorgverzekeraars nog snel nieuwe klanten te trekken. Dit doen zij heel slim door kortingen aan te bieden. Grote kans dat je aankomend jaar goedkoper uit bent voor een andere, nieuwe verzekering! Voordat je gaat beslissen welke zorgverzekering dat dan moet zijn, is het verstandig om onderzoek te doen. Een van de beste manieren is het vergelijken van de verschillende maatschappijen en verzekeringen die zij aanbieden. De maandelijkse zorgpremie wordt dan met elkaar vergeleken. Alleen let er wel op dat je naar het totale plaatje kijkt! Wat zorgverzekeraars slim doen, is dat zij in het eerste overzicht alleen de basispakketten met elkaar vergelijken. Alleen in praktijk willen mensen graag een zorgverzekering die aansluit op hun persoonlijke behoeftes en wensen. De ene wil namelijk wel graag volledig of deels verzekerd zijn voor de tandarts, terwijl de ander dat liever niet heeft. Doordat de wensen uiteenlopen zijn die basispakketten vaak heel kaal en is het dus niet te vergelijken met wat je uiteindelijk betaald voor die zorgverzekering!

De nadelen

Er zijn eigenlijk niet veel nadelen te benoemen. Sommige zorgverzekeringen bieden een no-claim korting aan. Je krijgt dan korting op je premie als je geen claims hebt gedaan afgelopen jaar. Alleen werkt het in de praktijk niet echt en wordt dit door heel weinig verzekeringen maar gedaan. Verder kost het natuurlijk tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen en die af te sluiten.