Waarom seizoensgebonden voeding eten beter is

Iets wat steeds vaker besproken wordt en wat eigenlijk ook wel een trend kunnen noemen is het eten van seizoensgebonden voeding. We zien vooral in de grote steden allerlei eettenten komen die lokaal geteelde seizoensproducten gebruiken voor hun gerechten. Maar waar komt dit vandaan en waarom vinden we dit zo belangrijk? Waarom is dit ook gezonder dan even snel langs de supermarkt gaan en al je voeding daar vandaan halen? Het maakt dan ook zeker niet uit of je een ananas helemaal uit Brazilië koopt of tomaten uit Nederland. Laten we eens verder lezen.

Goed voor je gezondheid en het milieu

Twee belangrijke dingen die je moet weten over seizoensgebonden voeding: het is goed voor het milieu en voor je gezondheid. Aardbeien en tomaten van Nederlandse bodem hebben een mindere afstand afgereisd waardoor ze nauwelijks bewaard zijn en niet in een kas gekweekt hoeven te worden. Hierdoor vindt er minder CO2 uitstoot plaats wat bijdraagt aan het milieu. Ook wordt deze voeding niet bespoten met allerlei chemische stoffen wat het gezonder maakt voor ons. Je kunt natuurlijk zelf ook wat groente, fruit en planten kweken door via allezadenkopen wat zaden te bestellen. Dan kun je het beetje bij beetje leren.

Genieten van lekkerder eten

Voeding wat van een moestuin komt is lekkerder, gezonder en verser. Seizoensgebonden voeding bevat in hun eigen seizoen meer voedingsstoffen waardoor de smaak beter is en waardoor het nog gezonder wordt. We zien verder ook bij veel van dit soort eettenten allerlei variaties terug. Zo zie je dat men creatiever is met het verzinnen van gerechten en zien we dat groente en fruit steeds vaker met elkaar gecombineerd worden. Je ontdekt als het ware allerlei nieuwe smaken wat eten nog lekkerder en leuker maakt. En niet te vergeten: het is super gezond!