Wat is er te doen op het eiland Rhodos Griekenland?

Rhodos Griekenland

Een vakantie naar Rhodos Griekenland is erg populair. Dit heeft vooral te maken met de ligging van het eiland. Daarnaast is Rhodos het grootst eiland van de regio. Het eiland is al jaren een van de populairste vakantiebestemmingen van Griekenland. Helaas is het hierdoor ook ontzettend druk op het eiland. Tenminste, in het hoogseizoen. Toch heeft het eiland een ontzettend vriendelijke en prettige sfeer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te genieten op een rustgevend strand, maar daarnaast is het ook mogelijk om het centrum eens goed te bekijken.

Rhodos Griekenland

Het oude centrum van Rhodos

De kans bestaat dat je ooit al eens foto’s van het oude centrum van Rhodos hebt gezien. Het centrum is erg authentiek en hierdoor komen er veel toeristen op af. De stad heeft meer dan 200 kerken en veel smalle straatjes. Door de bouwstijl van de stads vinden veel Nederlanders het ontzettend prettig om hier te komen. Bovendien is de sfeer in het centrum erg gemoedelijk. 

De natuur op het eiland

Ben je van plan om naar Rhodos te gaan, maar wil je vooral genieten van de natuur op het eiland? Dan kun je ervoor kiezen om vooral naar de verschillende stranden te gaan. Sinds een aantal jaar kiezen steeds meer mensen ervoor om naar rustgevende stranden op zoek te gaan. Ook is de vlindervallei op het eiland erg populair. Volgens een groot deel van de bezoekers is een wandeling door deze vallei zeker de moeite waard.