Wil jij meer leren over dieren?

De natuur is fascinerend en er valt altijd meer te leren over de vele dieren die er op onze aarde zijn! Of jij nu gewoon op zoek bent naar informatie over jouw favoriete diersoort of dat je een spreekbeurt moet houden of een werkstuk moet schrijven – alles over dieren vind je op dierenwiki! Je vindt hier ontzettend veel verschillende diersoorten, dus de kans is groot dat jouw favoriet er ook te vinden is. En is dit niet het geval, maar weet jij zelf wel al veel over een diersoort? Dan kun je zelf ook info toevoegen!

Alle soorten dieren

Het grote voordeel van deze website, is dat je er eigenlijk over alle soorten dieren wel informatie kunt vinden. De mensen die opgroeiden zonder internet, kennen vast nog wel de mediatheek van de basisschool of middelbare school. Zocht je info voor een spreekbeurt, werkstuk of gewoon om je kennis uit te breiden, dan was je gebonden aan de boekjes die er beschikbaar waren. Vaak was er alleen materiaal van de populairste diersoorten beschikbaar, denk aan honden, katten en paarden. Hierdoor gingen veel spreekbeurten over dezelfde diersoort, wat natuurlijk best saai was. Maar goed, een andere optie had je in die tijd nog niet echt. Maar nu kun je over eigenlijk alle dieren wel genoeg informatie vinden om een werkstuk te schrijven of een spreekbeurt te houden. Zo hebben ze zelfs een pagina die helemaal geweid is aan de Axolotl, een salamandersoort die alleen maar voorkomt in Mexico. Je ziet het, je kunt er echt allerlei diersoorten vinden. En niet alleen maar zoogdieren en reptielen, je vindt er bijvoorbeeld ook diverse eencelligen, insecten, weekdieren en sponsachtigen. Het is dus echt een heel uitgebreid platform, een kennisbank met informatie over heel veel verschillende soorten. En er komen steeds meer dieren op deze website bij!

Informatie per dier

Als jij meer te weten wilt komen over een bepaalde soort, dan kun je dus goed terecht op dierenwiki. Maar wat kun je hier nu allemaal lezen? Over alle dieren vermelden zij:

  • de kenmerken
  • het leefgebied
  • de huisvesting
  • het voedsel dat er gegeten wordt

Bij kenmerken kun je denken aan hoe de soort er uit ziet. Hoe groot wordt deze bijvoorbeeld en welke kleuren kan het beestje hebben? Daarnaast kun je ook denken aan het soort huid of vacht, het aantal poten en de aanwezigheid van een staart. Dus eigenlijk alle uiterlijke kenmerken waar je het dier aan kunt herkennen. Het leefgebied van dieren kan een bepaalde regio of een land zijn, maar er kan ook bij vermeld worden of de soort leeft op het land, in het water of allebei. Zo wordt er dus van iedere soort heel veel vermeld. Naast de hiervoor genoemde zaken, kun je dan ook nog denken aan de indeling in diersoort. De Axolotl hoort bijvoorbeeld bij de stam van de chordadieren, bij de klasse van de amfibieën en bij de orde van de salamanders. Zo is iedere soort op deze website ingedeeld. Wil jij ook meer leren over bepaalde dieren of wil jij juist jouw kennis delen? Ga dan eens naar dierenwiki!