Zo organiseer jij een bedrijfsevenement!

De tweede lockdown is voorbij en alles is weer zo goed als open! Dit betekent dat we na ruim anderhalf jaar weer evenementen mogen organiseren en we langzaam weer terug kunnen naar het leven die we kennen. We kunnen netwerken, ons bedrijf promoten en leren van elkaar. Heerlijk! Is dit jouw eerste evenement die je gaat organiseren? Dan is het handig om wat tips door te nemen. Lees snel verder!

Wat is het doel van het evenement?

Er bestaan verschillende redenen waarom men een evenement organiseert. De voornaamste reden is netwerken en naamsbekendheid vergroten. Andere motieven zijn ook het informeren over nieuwe producten of diensten, aanzetten tot kopen of een ander motiveren. Door goed in kaart te brengen wat het doel is weet je ook beter wie je kunt uitnodigen. Wat heb je verder zelf nodig voor de locatie?

  • Een opvallende stand waarbij je gebruik maakt van materialen als honingraatkarton.
  • Personeel die op de hoogte is van de agenda van het evenement en een duidelijke planning.
  • Natuurlijk een budget. Zonder budget is niks mogelijk en bij een slecht doordachte planning komen er veel kosten bij kijken. Dit is zonde!
  • Een goede catering, muziek en alle algemene zaken bij ieder evenement.

Hoe promoot je jezelf?

Dan nu, het organiseren van het evenement is gepland, de gasten zijn uitgenodigd, maar hoe kun je je eigen bedrijf verder promoten. Natuurlijk creëer je al een hoop aandacht door het evenement zelf, maar wat wil je verder nog overbrengen? Kijk een op websites als aelenenvanleeuwen.nl waarbij er aandacht wordt gegeven aan de uitstraling van niet alleen de stand, maar ook het gehele evenement. Het is belangrijk om duidelijk over te brengen wie het organiseert, wat het doel is en wat jij als bedrijf te bieden hebt.